Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

13 martie 2014

Porc cu legume si sos iute - Jeyuk bogeum


Reteta de azi este menita sa va puna sangele in miscare:). Gradul de iuteala poate fi atenuat/crescut dupa gustul dvs, asa ca nu va speriati;).

Timp de pregatire: 40 min
Dificultate: usor
Ingrediente:
- 400 g ceafa de porc taiata feliute subtiri
- jumatate de dovlecel
- 1 morcov
- 1 ceapa mare
- 5-6 ciuperci champignon
- optional: o mana de kimchi taiat bucatele.



Sos:
- 3 lg de pasta de ardei iute (daca mancati mai putin iute, 1 lg  si jumatate e suficient)
- 2 lg sirop de porumb
- 3 lg de sos de soia
- 2 lg ulei de susan
- 1 lg ghimbir taiat marunt
- 2 lg usturoi pisat
- piper

Se amesteca bine toate ingredientele, in afara de kimchi care se adauga la prajit. Recomand amestecarea cu mana (purtati o manusa de unica folosinta)


Se da la frigider 1-2 ore. Se poate lasa chiar si pana la 2 zile la rece. Prajiti cat mancati la o masa si restul il puteti pastra pentru mai tarziu ;). Dupa cum spuneam mai sus, in momentul cand prajiti, adaugati si kimchi, daca doriti.


Se poate manca si cu frunze de salata si neaparat orez, ca la samgyeopsal

Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Comentarii