Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

10 februarie 2014

Pui cu sos dulce-acrisor - Yangnyeom chicken



Daca aveti ocazia sa ajungeti la restaurantul coreean Ssam din Pipera, va recomand sa comandati macar o portie de yangnyeom chicken. Puteti comanda fie cu sos dulce, fie cu sos iute. Eu una comand de fiecare data:)). Imi place atat de mult acest pui, incat am decis ca trebuie neaparat sa incerc sa fac si eu. Am facut rost de reteta, insa nu m-am putut abtine sa nu o personalizez:)). Nu de alta, dar cantitatea de zahar din reteta originala (4 polonice!) nu mi-a suras deloc. In plus puiul de la restaurant este pane. Eu am renuntat si la partea asta, deoarece prefer sa mananc cat mai sanatos.
Ce a rezultat din personalizarea retetei este "must try":). O citez pe bunica-mea care a exclamat in cel mai bun sens al cuvantului, dupa ce a mancat o portie zdravana: "m-ai omorat!":)))

Timp de pregatire: 40 minute
Dificultate: usor
Ingrediente:
- 10-15 aripioare de pui (eu le-am taiat pe din doua)
- 3 catei de usturoi
- 1 cm radacina de ghimbir
- ceapa verde/praz
Sos:
- 2 polonice ketchup
- 2 polonice sos de soia
- 3 polonice apa
- 1 polonic zahar (recomand adaugarea treptata. Va puteti opri cand este suficient de dulce pentru dvs)
- 1 polonic otet
- amidon (1 lg amidon dizolvata in 2 lg apa)
- 1 lg fulgi de chilli (daca doriti un sos iute)

Se pregateste sosul prin fierberea tuturor ingredientelor. Se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase..


Se fierb aripioarele. Cand sunt aproape gata, se scot din oala.


Intr-o tigaie se pune putin ulei in care se caleste usturoiul taiat feliute si ghimbirul maruntit.


Se adauga sosul si aripioarele si se fierb impreuna 5-10 minute. Se adauga si amidonul pentru a ingrosa sosul. Se adauga ceapa verde taiata marunt.


Apa de la aripioare o puteti folosi pentru a pregati o delicioasa supa de mandu ;).

Pofta buna!

3 comentarii :

  1. polonic? cantitatile se masoara in polonice?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceeasi unitate de masura era si in reteta pe care am gasit-o eu, asa ca am pastrat-o. Nu cred ca este foarte mare diferenta intre dimensiunile polonicelor care se afla in bucatariile noastre de acasa:)). Oricum...important este sa pastrati proportiile.

      Ștergere
  2. Anonim11:29

    Patru polonice de zahar?!? :D - bine c'ai personalizat'o, eu doar "stropesc" cu zahar toate mancarurile care'l presupun! :)

    RăspundețiȘtergere

Comentarii