Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

07 februarie 2014

Manduguk - supa de galuste umplute


Galustele umplute sau mandu pot fi servite pe post de aperitiv, usor rumenite in tigaie, sau intr-o supa delicioasa si extrem de simplu de facut. Calea cea mai usoara este sa cumparati galustele gata facute, congelate. Daca insa nu puteti face asta, aveti mai jos si reteta pentru galuste facute acasa.

Timp de pregatire supa: 15 minute
Dificultate: usor
Ingrediente (pentru 3 persoane):
- 10-15 galuste
- ceapa
- 2 cepe verzi
- 1 ou
- 2 lg sos de soia
- 1 lg ulei de susan
- sare
- piper


Se da apa in clocot, se adauga mandu si ceapa. Oul se bate si apoi se toarna cate putin in supa. Se adauga sosul de soia, uleiul de susan, sarea si piperul. Se lasa sa fiarba cam 5 minute, dupa care se adauga si ceapa verde. Se mai lasa 1 minut si supa este gata. 

Ingrediente galuste:
Umplutura:
- carne de porc tocata (daca doriti galuste vegetariene, puneti doar tofu - 1-2 pachete) (2 maini)
- tofu (jumatate de pachet)
- 1 mana paste de cartofi dulci fierte taiate marunt
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ceapa taiata marunt
- kimchi taiat marunt (daca aveti)
- 1 ou
- piper
- sare
- 1 lg ulei de susan

Aluat:
- 2 cani faina
- 8 lg apa
- 2 lg ulei
- sare

Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura, se face aluatul si se umplu galustele. Se fierb 10 minute. Se aduaga celelalte ingrediente pentru supa. 

Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Comentarii