Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

14 februarie 2014

Hotteok - gogosi coreene cu scortisoara



Ce spuneti de ceva dulce din Coreea de Ziua Indragostitilor?
Inainte sa vedem reteta, sa va spun cate ceva despre cum sarbatoresc coreenii Valentine's Day. Coreenii si-au pus amprenta asupra acestei sarbatori, deoarece au facut ca aceasta zi sa fie mai degraba dedicata barbatilor decat femeilor. Si asta pentru ca domnii sunt cei care primesc ciocolata de la fete. Astfel, fetele cumpara bomboane de ciocolata de doua feluri: unele mai ieftine pentru barbatii pe care ii cunosc (colegi, amici etc) si unele mai scumpe pentru persoana speciala din viata lor. Si, fetelor, daca vi se pare cam nedrept, stati linistite! Si fetele au ziua lor speciala pe 14 martie, atunci cand vine randul lor sa primeasca cadouri :)
Gogosile cu scortisoara pe care vi le propun azi sunt favoritele mele :). Cand mergem in Coreea, de la aeroport pana in orasul unde stau socrii mei este un drum de 5 ore cu autobuzul. La mijlocul drumului se face un popas unde exista si restaurante si tonete cu tot felul de gustari. De fiecare data gustarea pentru care optez este hotteok :). Din punct de vedere caloric, nu este cea mai buna alegere...dar cui ii mai pasa cand esti in tara bunatatilor?:))

Timp de pregatire (in afara perioadei de crestere a aluatului): 30 minute
Dificultate: usor
Ingrediente aluat (pentru 10-12 bucati):
- 3 cani de faina
- o cana de lapte
- 1/2 lg de drojdie uscata + 1/2 lg zahar dizolvate intr-o ceasca de apa calduta
- 1/2 lg sare

Umplutura:
- 1 cana zahar
- o mana de alune nesarate si macinate
- 1/2 lg scortisoara

Se framanta aluatul si se lasa la crescut 1-2 ore.


Se ia cate o bucatica de aluat, se intinde, se pune umplutura, se inchide, se intinde iar si se prajeste. Cand le puneti in tigaie trebuie sa fie cat mai subtiri, asa ca folositi cu incredere facaletul. In tigaie vor avea tendinta sa creasca. Infranati-le avantul cu ajutorul unei palete :)


Se servesc calde.

Pofta buna! Noi deja am devorat o farfurie intreaga de gogosi ;)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Comentarii