Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

28 februarie 2014

Bongchujimtak-pui cu sos de soia



Reteta aceasta am incercat-o in premiera pentru cina de ieri. Mai pe romaneste, bonchujimtak este o tocanita coreeana de pui cu legume si paste de cartofi dulci. Verdictul a fost ca va face parte din retetarul meu de acum incolo :)

Timp de pregatire: 50 min
Nivel de dificultate: mediu
Ingrediente (pentru 3-4 persoane)
- 8 pulpe de pui dezosate
- 1 ardei iute
- cativa catei de usturoi
- 2 cepe
- 1 cartof mare
- 1 morcov
- 4-5 ciuperci champignon
- o mana de spanac
- o mana de paste de cartofi dulci


Sos:
- 10 lg sos de soia
- o lg ghimbir taiat marunt
- 1/2 lg usturoi pisat
- 1 lg sos de stridii (il gasiti in supermarketuri la raftul cu produse asiatice)
- 3 lg sirop de porumb
- 1/2 lg zahar
- 1/2 lg fulgi de chilli

1. Se pun pastele de cartofi dulci la inmuiat in apa rece


2. Se taie pulpele cubulete si se pun la fiert cam 20 de minute impreuna cu o ceapa intreaga, 5-6 catei de usturoi si 1 ardei iute.


3. Se scoate puiul din oala, se strecoara supa si se pun inapoi in oala 4 cani din fiertura obtinuta, impreuna cu puiul si toate ingredientele pentru sos. Se adauga cartofii si morcovii.


3. Cand cartofii si morcovii sunt aproape fierti se adauga ciupercile, ceapa si se lasa sa mai fiarba 5 minute.


4. Se adauga pastele si se fierb 3-4 minute.


5. Se adauga spanacul. Se mai lasa 30 de secunde.


Inainte de a servi, se lasa putin sa se raceasca. Asa patrunde sosul mai bine in paste.

Pont: Daca vreti sa lasati bongchujimtak si pentru a doua zi, sa nu lasati paste in tocana, deoarece se umfla si absorb tot sosul. Cand incalziti tocanita, adaugati alte paste.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Comentarii