Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

02 aprilie 2020

Un altfel de bibimbap



Din dorinta de a-mi tine greutatea sub control in aceasta perioada in care suntem cumva fortati la sedentarism, incerc sa mananc cat de cat sanatos (spun cat de cat, pentru ca la partea cu pofta de dulce nu prea imi iese sa o tin sub control :D). Felul de mancare pe care vi-l propun azi este inspirat din traditionalul bibimbap (orez cu legume in 5 culori, carne, ou si sos iute), dar care este mult mai lejer.
Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

- o ceasca de orez gatit in stil asiatic (sau mai mult daca nu tineti dieta)
- o mana de salata eisberg (sau alt fel de salata - eu am ales eisberg ca e mai crocanta)
- jumatate de conserva de ton in suc propriu
- jumatate de rodie
- 2 linguri de kimchi
- 1 avocado taiat felii/cubulete
- un sfert de lingura de kochujang (pasta de ardei iute)
- otet balsamic
- ulei de susan

Pentru poza, se aranjeaza totul frumos in castron, dupa care se amesteca temeinic si se savureaza cu pofta. Astfel, in 10 minute aveti o masa nutritiva si extrem de gustoasa. Daca incercati si voi reteta, astept parerile voastre in comentarii.

*Ingredientele pot varia dupa imaginatia fiecaruia. Uleiul de susan este optional. Se poate inlocui cu putin ulei de masline. 

Un comentariu :

Comentarii