Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

06 martie 2015

Jjajang bap - orez cu sos de fasole neagra



Printre sosurile pe care le ador in bucataria coreeana se afla sosul de fasole neagra sau jjajang. Acest sos se foloseste si la celebrul jjajangmyeon, fel de mancare inspirat din bucataria chinezeasca. Pentru a pregati delicioasul orez cu sos de fasole neagra aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

- un plic cu pudra de fasole neagra (aprox pentru 4 persoane)
- 5-6 pulpe de pui/ceafa de porc
- 1 ceapa mare
- 1/2 dovlecel
- 3 cartofi


Legumele si carnea se taie cubulete. Carna si cartofii se calesc 2-3 min in tigaie, dupa care se toarna apa peste ele cat sa le acopere. Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga si dovlecelul, impreuna cu ceapa. Se mai lasa 2-3 min, dupa care se ia apa din tigaie si se toarna peste pudra de fasole.


Se amesteca bine, apoi sosul se toarna in tigaie si se amesteca cu carnea si legumele pana la omogenizare. Se serveste fierbinte, alaturi de orez.


Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Comentarii