Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

11 noiembrie 2014

Jurnal din Coreea: Sedinta foto


Sambata asta printesa Yejin a avut parte de momentul ei de celebritate: a facut prima ei sedinta foto. Coreenii sunt foarte priceputi in arta fotografiei si fiecare moment important din viata este marcat de o astfel de sedinta foto. Sunt sute de oferte pe piata cu tot felul de pachete: sarcina, nasterea, implinirea a 100 de zile, implinirea varstei de 1 an, pachete pentru familie, pentru nunta etc. Au inceput sa apara si la noi albume in stilul celor din Coreea, dar mai e cale lunga pana sa se ajunga la aceeasi calitate. Pachetele din Coreea includ albume de mai multe marimi, mai multe tablouri, accesorii pentru telefon, pentru oglinda de la masina etc. Probabil ati vazut pe Facebook pozele de la studio ale cumnatei mele. A schimbat 12 rochii si tot atatea coafuri:). Si albumele pe care le-am facut noi in Coreea imi sunt foarte dragi.
Cand avea Iustin cam 1 an, i-am facut si lui o astfel de sedinta foto si, bineinteles, Yejin nu putea face exceptie. Asa ca am facut rezervare si sambata dis de dimineata, ne-am indreptat spre studio.

Pachetul pentru Yejin va include un album mare, 4 tablouri, niste accesorii de agatat la oglinda de la masina, o cutie-album imprimata cu pozele ei in care vom putea pune pozele personale. Pentru sedinta foto a schimbat 4 tinute: una casual, un hanbok, o rochita de ocazie si tricoul pentru toata familia. Toate hainele se dau de catre studio, lucru care mi s-a parut foarte fain. Nu mai trebuie sa ne facem griji cu ce sa ne imbracam. La anumite momente cum ar fi nunta, si coafura e asigurata. In comparatie cu Iustin, printesa a fost putin mai morocanoasa, mai ales cand ii schimbam tinutele. Cand a imbracat rochita de ocazie, au si coafat-o putin cu o placa micuta de par de care m-am minunat.


Fiecare colt al studioului era pictat cu decoruri diferite care sa se potriveasca tinutelor.

2 asistente se ocupau de buna dispozitie a copilului. Vorbeau cu ea, faceau baloane de sapun astfel incat sa o faca sa zambeasca. Spre deosebire de fratele ei, s-a dovedit mai scumpa la zambete. Au trebuit sa se cam dea asistentele peste cap sa scoata cateva poze frumoase:)).

La tinuta de ocazie, a facut poze si impreuna cu Iustin care a fost imbracat in costum. Ii cam curgeau pantalonii de pe el, dar am rezolvat problema cu un ac de siguranta:)). In ultima vreme, Iustin se cam prosteste la poze si mi-a fost teama ca va face la fel si de data asta, insa majoritatea fotografiilor au iesit bine datorita baloanelor de sapun:D.


La ultima tinuta, cea pentru familie, ne-am imbracat cu totii cu tricouri la fel. A fost conceptul cel mai greu de fotografiat pentru ca printesa isi pierduse rabdarea. A trebuit sa facem o pauza de biberon.


In sfarsit, dupa ce am terminat shootingul am mers sa alegem pozele pentru album si pentru celelalte accesorii.

O astfel de experienta e destul de scumpa, dar merita din plin.

Restul zilei l-am petrecut cu soacra si cu cumnatii. Am mancat si pranzul si cina impreuna si am mai ciugulit o gramada si intre mese. Cantarul arata deja cu 2 kg in plus:((. Mancarea coreeana e sanatoasa, dar clar se depune daca faci abuz:)). Imediat dupa ce vin in tara reinnoiesc abonamentul la kangoo jumps si ma reapuc de dieta cu ceai verde:)).

Maine va voi povesti despre vizita la Naju si la platourile de filmare ale filmului Jumong. A fost o excursie foarte frumoasa.

Pe curand!

3 comentarii :

  1. Ma bucur enorm,iubita mea,pentru aceste momente unice pe care le impartasesti cu noi! Abia astept sa revii in tara! Simona

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi se pare ca Iustin seamana cu tine ,iar Yejin cu sotul tau .Foarte faine pozele.

    RăspundețiȘtergere
  3. cat de draguti sunt copilasii <3

    RăspundețiȘtergere

Comentarii