Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

09 noiembrie 2014

Jurnal din Coreea: In "Imparatia crizantemelor"


Salutare tuturor! Aseara am fost atat de obosita dupa excursia din timpul zilei, incat nu am mai avut energie sa postez si pe blog^^.
Cumnata mea imi tot zisese cu vreo 2 zile in urma ca vom merge intr-un loc numit 국향대전(국=crizantema, 향=parfum, 대전=expozitie) Nu am inteles exact la ce se refera pana am ajuns acolo:)). Ne-am trezit dis de dimineata pentru a porni la drum. A fost o calatorie scurta, de vreo 40 de minute. Iustin ma tot intreba unde mergem si eu nu stiam ce sa ii explic :D. I-am zis ca mergem intr-un parc de distractii unde va fi un castel mare. Probabil am un al saselea simt, ca nu am gresit prea mult. Odata ajunsi acolo, am vazut cu uimire o poarta uriasa din crizanteme de toate culorile, cu turnulete ca ale unui castel. Am profitat de moment si i-am spus puiului surprins si el ca am ajuns in imparatia florilor:)).

Este vorba despre un fel de expozitie, un muzeu al naturii, in care crizantemele sunt vedetele principale. Nu mi-a dat prin cap ca se pot face copaci din crizanteme. Sau ca voi vedea Arcul de Triumf in varianta coreeana, facut dn crizanteme. A fost o incantare totala. Nu stiam in ce parte sa privesc mai intai pentru a face poze.


Mai intai am intrat intr-o sera unde erau expusi cactusi: cactusi pitici, cactusi uriasi, cactusi rotunzi, cactusi infloriti si printre ei mici ochiuri de apa in care inotau pestisori aurii. Mi-a placut faptul ca din loc in loc erau bancute frumos sculptate, puse special pentru persoanele care voiau sa faca poze. Nu am ratat nici noi ocazia.

Dupa ce am iesit de la cactusi, am mers in imparatia dovlecilor, expusi pe o bolta, de la mic la mare. Nu am mai vazut dovleci asa frumosi ca aici:). Si copiii au fost incantati. Iustin a zis ca e inca Halloween. Odata iesiti de la dovleci, am zis ca e timpul sa bem ceva. Eu mi-am luat o cafea la punga si vanzatorul mi-a turnat-o in pahar de plastic cu pai, iar cumnatul meu si-a luat o limonada albastra:)). Copiii au optat bineinteles pentru suc.

Urmatoarea oprire a fost intr-o alta sera plina de tot felul plante exotice in ochii mei :). Aveau si o mica cascada artificiala la poalele careia inotau pesti aurii, galbeni, albi.

Dupa asta, mini gradina zoologica cu gandaci m-a facut sa exclam iar ca doar coreenii se puteau gandi la asa ceva:)).

Am intrat si intr-un dom unde erau expusi dovleci uriasi si unde se vindeau produse traditionale.

Un lucru care mi-a placut foarte mult a fost ca din 300 in 300 m erau si camere pentru alaptat, frumos amenajate. Pe langa asta, mai erau si aparate pentru sterilizarea mainilor, chioscuri in care te puteai odihni, restaurante in aer liber unde puteai sa iti potolesti foamea. Si noi am luat pranzul intr-un astfel de restaurant. Am mancat chanjangmyun si in sfarsit am gustat si eu pentru prima data bautura makeoli:)).

Dupa ce am mancat ne-am plimbat prin parcul in care erau tot felul de sculpturi din crizanteme. Elefanti, girafe, personaje de desene animate (pinguinul Pororo si prietenii lui l-au incantat pe Iustin). Din loc in loc erau tot felul de inimioare din flori unde puteai face poze. In lipsa sufletului-pereche care a venit noaptea tarziu de la Seoul, eu am facut poze cu cumnata.


Ne-a placut mult si experienta hranirii papagalilor. Aveau un tarc acoperit cu plasa, in care puteai sa intri sa hranesti papagalii. Am intrat cu cumnata si cu copiii. Ne-au dat seminte intr-un paharut, puneam semintele in mana si papagalii veneau pe mana noastra si ciuguleau. Lui Iusin i-a fost frica sa ii hraneasca din mana asa ca tinea paharul intins pana un perus s-a indurat sa vina sa ciuguleasca direct din pahar:))
Ultima oprire a fost la o expozitie unde am vazut pentru prima oara crizanteme crescute sub forma de bonsai! Extraordinar de frumoase.

Toata calatoria s-a sfarsit cu un tur de 15 minute cu trenuletul condus de o buburuza.

Epuizati dupa 4 ore de aventura, copiii au dormit tot drumul la intoarcere. Urmeaza o alta zi cu aventuri: sedinta foto a printesei Yejin. 

Pe curand!

PS: Am o veste proasta...am facut sute de poze la expozitie si am vrut sa le descarc in calculator. E o poveste lunga, dar concluzia e ca le-am sters din telefon impreuna cu celelalte poze facute in primele zile:((. Acum incerc sa recuperez ce se poate de pe telefonul soacrei si al cumnatei:(.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Comentarii