Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

24 martie 2014

Coaste de porc la gratar - Taegi kalbi


In sfarsit a venit primavara. Abia asteptam sa se incalzeasca afara pentru ca in octombrie trecut ne-am pus si noi gazon in curte si acum e o placere sa stam afara, departe de agitatia din oras. Vremea superba ne-a facut sa deschidem ieri si sezonul de gratare in familie:). Si ca sa incepem in stil mare, am facut in premiera, pe langa micii si pulpele de pui obisnuite si scaricica de porc marinata in prealabil in sos coreean. Mai e nevoie sa spun ca a fost vedeta si ca sotul si musafirii au zis ca nu le mai trebuie mici?:)) Dar haideti sa vedem si reteta promisa.

Timp de pregatire a marinatei: 15 minute
Ingrediente:
- 15-20 coaste de porc (voi incerca si cu ceafa...va spun dupa cum a iesit;)
- 4 lg cu varf pasta de ardei iute
- 8 lg sos de soia
- o capatana de usturoi pisata
- 3 cm radacina de ghimbir tocat marunt
- 3 lg sirop de porumb
- 2 lg zahar

Se pun toate ingredientele intr-un castron si, folosind o manusa de unica folosinta, amestecati bine.


Se pune la frigider peste noapte.
Pentru cei ce se tem de iuteala, nu aveti de ce sa va faceti griji. Dupa fript, nu se mai simte decat un usor gust iute-dulce cu arome de ghimbir si usturoi...yuuuum! Daca puneti alaturi si niste frunze de salata, feliute de usturoi, ardei iute si ssamjang (pasta de soia cu pasta de ardei iute) veti face senzatie! Se ia frunza, se pune orez (daca aveti...nu e absolut necesar), carne, usturoi dat prin pasta, ardei iute, se infasoara si se mananca.


Cred ca mai facem o tura duminica viitoare:))

Pofta buna!

Un comentariu :

  1. Aurishta13:42

    Am preparat eu ceafa cu marinata asta....a iesit delicioasa....de atunci, o folosim mereu, aproape la orice friptura!

    RăspundețiȘtergere

Comentarii