Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

16 februarie 2015

Academia Coreeana Arirang - Un pas important


In sfarsit am ajuns si la rezultatul a aproape jumatate de an de munca. Va tot ziceam in ultimele postari de pe blog ca motivul pentru care nu am mai urcat articole a fost lipsa de timp. Acum puteti vedea si voi la ce am muncit cu atata sarguinta :). Proiectul secret se numeste Academia Coreeana Arirang. Am dorit sa trecem la un nivel superior in promovarea limbii si culturii coreene, de aceea am creat acest brand sub care voi reuni toate activitatile legate de limba si cultura coreeana pe care le voi desfasura in continuare.

Sambata, 14 februarie am gazduit evenimentul Ziua Portilor Deschise unde oaspetii nostri au avut ocazia sa ne cunoasca indeaproape activitatea. Programul a fost deschis de vicepresedintele asociatiei coreenilor din Romania, dl Lee Huchan, care a avut amabilitatea de a ne sustine in acest proiect si de a ne spune cateva cuvinte de incurajare. Apoi am continuat cu prezentarea intregii noastre activitati.



Noutatea prezentata, in afara ofertei de cursuri pe care le desfasuram in Bucuresti este crearea primei platforme online cu un curs integrat de limba coreeana predat in lb romana, pentru cei care isi doresc sa invete aceasta limba si nu au alta posibilitate decat internetul. Va povesteam ca nu imi place sa fac lucrurile pe jumatate. Si daca prezenta fizica in alte localitati din tara pentru a sustine cursuri nu prea e  posibila, am gasit aceasta solutie. Pentru moment este disponibil doar modului pentru incepatori care atinge formarea competentelor de vocabular, gramatica, cultura. Modulul are suport audio, exercitiile de efectuat sunt variate si aveti posibilitatea sa va verificati pe loc, aveti parte de suportul nostru pe parcurs si nu in ultimul rand aveti teme de facut...ca doar suntem la scoala si vrem sa ne asiguram ca ati asimilat cunostintele cum trebuie :D. Durata cursului este de aproximativ 4 luni, cursul avand 30 de lectii si ritmul de desfasurare fiind de 2 lectii pe saptamana. Mai multe detalii gasiti pe www.academiacoreeana.ro


O alta noutate este largirea ofertei noastre de cursuri din Bucuresti. Daca pana acum am avut un singur tip de curs si anume modulul intensiv pentru incepatori care dureaza aproximativ 8 luni, din luna martie vom lansa si modulul pentru incepatori-intermediari, precum si un modul de incepatori - coreeana conversationala, adresat celor care doresc sa invete notiuni de baza ale limbii coreene pentru a se putea descurca in situatii de comunicare generale. Acest modul are durata de 4 luni. Grupele de studiu se organizeaza atat in timpul saptamanii, cat si sambata (se face 1 curs/saptamana). Daca va tenteaza ideea unui astfel de curs, va puteti inscrie la academia.coreeana@gmail.com, mentionand tipul de curs si ziua pe care o preferati (mi/jo/sa). Costul este de 30 lei/sedinta de 2 ore, iar plata se face la fiecare 4 sedinte.


Dupa prezentarea activitatii noastre, am zis ca e necesar sa aratam si practic cum se desfasoara lectiile noastre. Astfel una dintre membrele echipei mele, Bianca, profesoara in cadrul scolii noastre, a sustinut jumatate de ora de lectie demonstrativa in care toti participantii au fost antrenati sa invete despre alfabetul coreean. Nimeni nu a scapat fara sa scrie si sa citeasca in coreeana :). Un moment frumos si neplanificat a fost cand toti elevii scolii noastre au inceput sa ii indrume pe cei din sala in scrierea corecta a alfabetului :).

Dupa ce am terminat lectia, ca sa lasam proaspetii invatacei sa se odihneasca, i-am scos la interval pe copiii scolii noastre, elevi si din grupa mea, dar si din grupele Biancai. Fiecare s-a prezentat individual, dupa care cei mai avansati au sustinut si un mini-dialog pe tema Zilei Indragostitilor. Ne-am gandit sa profitam de sarbatoare si sa aducem si un strop de traditii coreene practicate de Ziua Indragostitilor spectatorilor nostri prin intermediul dialogului (care a pornit de la tema ca in Coreea, numai fetele dau ciocolata baietilor in aceast zi). A fost amuzant:)).



Si pentru ca evenimentul sa fie complet, am incheiat cu o masa delicioasa cu kimbap si chapjae, masa asigurata de Restaurantul Seoul din Bucuresti. Tot acest proiect nu ar fi fost posibil daca nu as fi avut alaturi o echipa de nota 10. Si ma refer aici nu numai la profesorii nostri, dar si la cursantii nostri care s-au implicat cu tot sufletul in acest eveniment.



Va multumesc si voua ca imi incurajati activitatea prin aprecierile voastre si sper sa ne fiti in continuare alaturi in aceasta noua aventura :D. Voi crea un cont pe Youtube unde veti putea viziona si filmuletele de la eveniment.

Pentru detalii suplimentare:
academia.coreeana@gmail.com
www.academiacoreeana.ro
0744657473


6 comentarii :

  1. FELICITARI! este o realizare minunata.Din tot sufletul va doresc succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. mutumim frumos.a fost ceva de poveste.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara,as dori sa stiu daca diploma este recunoscuta la nivel international?Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna seara,as dori sa stiu daca diploma este recunoscuta la nivel international?Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna
      La momentul de fata nu exista in Romania diploma recunoscuta international pe limba coreeana, in afara de atestatul Topik care se obtine in urma examenului organizat aproape anual de Universitatea Bucuresti si de Universitatea din Cluj. Certificatul dat de noi atesta parcurgerea cursului din cadrul Academiei noastre. Insa, incepand cu modulul de incepatori-intermediari avem inclusa in curs si pregatire pentru examenul Topik spre care indemnam toti cursantii nostri sa se indrepte :)

      Ștergere
    2. Buna
      La momentul de fata nu exista in Romania diploma recunoscuta international pe limba coreeana, in afara de atestatul Topik care se obtine in urma examenului organizat aproape anual de Universitatea Bucuresti si de Universitatea din Cluj. Certificatul dat de noi atesta parcurgerea cursului din cadrul Academiei noastre. Insa, incepand cu modulul de incepatori-intermediari avem inclusa in curs si pregatire pentru examenul Topik spre care indemnam toti cursantii nostri sa se indrepte :)

      Ștergere

Comentarii