Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

27 aprilie 2017

벚꽃놀이(Beotkkotnori)– Festivalul florilor de cires


     Primavara  si-a intrat in drepturi cu ceva timp in urma, dar parca, pana de curand, nu i-am simtit cu adevarat prezenta. Vremea s-a tot jucat cu noi, facandu-ne sa ne intrebam “Ce anotimp mai e si asta?” In ciuda vremii schimbatoare, ne-am gasit de multe ori pe noi insine ratacind cu privirile dincolo de geam, cu ochii la delicatele flori de primavara care impodobesc copacii desfrunziti, dar care stim bine ca nu vor avea viata lunga. Chiar acum, cand poate cititi aceste randuri, multe dintre ele se vor fi trecut, vor fi cazut pe paviment si vor fi lasat loc frunzelor verzi si pline de viata care schimba cu totul peisajul. Astfel, fragilitatea lor, care odata plana asupra capetelor noastre, sprijinita de nenumarate ramuri, a coborat printr-o miscare lina tot mai jos, odihnindu-se in cele din urma, la picioarele noastre. E frumos sa privim tot ce se intampla primavara, iar indiferent de cat de ocupati suntem, e si mai frumos sa sarbatorim fiecare triumf al naturii. Cu aceasta introducere in minte, incep sa ma gandesc la minunatele flori de cires care incanta privirile oamenilor de pretudindeni. De oriunde am veni din cele patru zari, frumusetea acestora depaseste orice diferenta si ne uneste pe toti intr-o suita de admiratori supusi naturii si puterilor ei. Incep, asadar, sa ma gandesc la Festivalul Florilor de Cires, asa cum este el sarbatorit in Coreea ^_^
     Despre festival ca specific nu vom vorbi, deoarece astfel de evenimente se petrec nu doar pe cuprinsul Asiei, ci si in alte colturi ale lumii, cum ar fi Statele Unite. Toate reprezinta celebrari ale renasterii si innoirii lumii dupa iarna impovaratoare. In schimb, vom afla unde au loc aceste festivaluri in Coreea, in ce perioada se organizeaza ele, care sunt preparatele care se servesc cu aceasta ocazie si la final, vom arunca si o privire asupra unui astfel de Festival organizat zilele acestea, la care a participat trimisul nostru special din Daegu (am obtinut in acest fel imagini in exclusivitate de la fata locului J).
    Asadar, startul dominoului festivalurilor de primavara in Coreea se da pe la jumatatea lui Martie si atinge veriga finala a acestui lant la finalul lunii Aprilie. In aceasta perioada, familiile coreene gasesc oportunitatea de a se reuni si a sarbatori venirea primaverii impreuna. Plimbarile, vizitarea parcurilor de distractii (cum ar fi Everland, cel mai mare parc de distractii din Coreea) si mesele luate impreuna cu familia sunt doar cateva din activitatile preferate de coreeni cu ocazia anuntarii sezonului cald. E oportunitatea perfecta de a reface legaturile care stau la temeiul unei familii fericite. Pe tot cuprinsul tarii (Seoul, Incheon, Insula Jeju, Busan, Daegu etc) se organizeaza numeroase festivaluri ale florii de cires (sau ale florilor in general), dintre care amintim:
   1)Festivalul Florilor de Cires din Gunhangje, Jinhae (Busan)
-Este un festival ce dureaza 10 zile (anul acesta s-a tinut in perioada 26 Martie – 2 Aprilie)

-Festivitatile includ o ceremonie de deschidere, parade organizate zilnic, spectacole de artificii, programe musicale, jocuri de lumini si multe altele.

 2) Festivalul de Primavara de pe Insula Jeju
-Eveniment organizat intr-un cadru natural mirific care si-a primit vizitatorii in perioada 23 – 30 Martie.
-Ciresii din Jeju sunt considerati a fi cei mai frumosi din tara, motiv pentru care ei se afla pe majoritatea cartilor postale.
-In afara de peisajul extraordinar, Festivalul din Jeju se mai remarca si printr-o expozitie anuala si show-uri live.
    
3) Daegu Yongyeonsa Temple Cherry Blossom Street
-Eveniment care a avut loc in perioada 26 Martie – 2 Aprilie
-Locatia constituie un centru spiritual in zona. Templul Yongyeonsa este localizat la baza Muntelui Biseul, in Daegu. Pe timpul primaverii, ambele porti ale templului sunt flancate ciresi infloriti care creaza un peisaj de poveste. Templul budist a fost reconstruit in anul 1728, dupa ce a fost partial distrus.
-Chiar langa templu se afla Lacul Okyeon-ji a carui imagine iti taie respiratia.
 4) Cherry Blossom Festival in Yeouido (Seoul)
-O oaza de calm in marea agitatie a orasului (Si-a intampinat oaspetii in perioada 4 – 13 Aprilie)
-Localizat pe strada Yeouiseo-ro, evenimentul ofera, atat o panorama desavarsita, cat si posibilitati de petrecere a timpului liber intr-un mod interactiv. Flancata de aproximativ 1600 de ciresi, strada reprezinta un peisaj invaluit intr-o puzderie de floricele roz si cel mai potrivit loc din care sa privesti Raul Han ^_^
      Intrebarea acum vine cu adevarat: “Dar, in toata aceasta debandada primavaratica, cum ne putem rasfata papilele gustative?” Si pentru aceasta dilema avem un raspuns. Mancarea stradala nu lipseste de la festivaluri, astfel ca gasim numeroase delicii pe baza de extract de flori de cires in combinatii cat mai creative cu putinta. Spre exemplu, un mic rasfat dulce il reprezinta Beutggotbbang (o painica/prajiturica cu o combinatie de extract de flori de cires si pasta de fasole rosie). Alte delicii sunt Raindrop cake (o prajiturica in forma de picatura) si sa nu mai vorbim de bauturile speciale care apar in meniurile Starbucks J


      Si acum, asa cum am promis, vom arunca o privire asupra minunatelor festivitati din Daegu:
  Asadar, incheiem astazi portile micului nostru festival, dar va invitam pe dumneavoastra sa continuati festivitatile in onoarea primaverii care, avand in vedere vremea de afara, inca se lasa asteptata. Intram cu acest articol din nou pe ruta noastra culturala si inaintam printre ramuri care abunda de flori de ciresi spre necunoscut. Va dorim o primavara minunata!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Comentarii