Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

26 august 2014

Supa rece cu alge si castraveti

Salutare tuturor dupa o perioada destul de lunga de absenta. Ca tot omul, am fost si eu cu familia in concediu si m-am deconectat de la ritmul zilnic :D. Insa revin cu forte proaspete si va promit noi articole interesante.

Pentru ca vara inca nu s-a sfarsit, va propun azi o reteta racoroasa. Probabil la vederea titlului prima tentatie e sa spuneti pas. E mai greu ca romani sa ne imaginam castraveti in supa si la fel de greu e sa ne imaginam gheata in supa. Dar dati-i o sansa si nu va va parea rau šŸ˜„. Si, pentru fete, e de mentionat faptul ca aceasta supa este extrem de sanatoasa si buna pentru silueta.

Aveti nevoie de urmatoarele:
Baza pentru supa
- 350 ml apa
- 1 lg de dasida (este un condiment gen delicat facut din ansoa uscata si macinata)
- 2 lg sos de soia
- 1 lg otet de orez

Amestec de pus in supa:
- o mana de alge uscate (pentru supa)
- 1 castravete cornichon de marime medie
- 3 catei de usturoi
- 3 lg otet de orez
- 2 lg zahar
- 1 lg sos de soia
- 1/4 lg fulgi de chili
- putina sare

Se face baza pentru supa, dandu-se in clocot toate ingredientele aferente. Se lasa la racit.

Algele se pun la inmuiat 15 minute in apa rece, dupa care se scot si se pun intr-un alt castron, impreuna cu castravetii taiati julien, usturoiul, sosul de soia, zaharul, otetul si fulgii de chilli. Se amesteca bine.
Dupa ce se raceste baza pentru supa se adauga castravetii si algele si se amesteca, dupa care se serveste in boluri in care se adauga si gheata.


Un comentariu :

Comentarii