Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

16 iulie 2014

Naengmyeon - supa de taietei cu gheata


Salutare dupa o saptamana de absenta. Saptamana trecuta am avut un program tare incarcat, deoarece am reusit in sfarsit sa demarez proiectul Cursuri de coreeana pentru incepatori. Dar, pentru ca nu pot sta departe de blog prea multa vreme, am pregatit deja noi retete si articole interesante despre pasiunea noastra comuna - Coreea^^.

Deoarece au inceput zilele caniculare, pentru azi va propun o reteta coreeana numai buna de a va racori si va incanta papilele gustative: o supa de taietei cu gheata sau naengmyeon.

Taieteii se procura de pe magazinele online si vin la pachet cu toate condimentele necesare supei, asa ca reteta nu da deloc batai de cap.

In plicul mare sunt taietei pentru 2 portii.

Ingrediente:
(In plic)
- taietei
- sos de ardei iute
- praf de mustar
- baza pentru supa

Suplimentare:
- jum de castravete
- jum de mar/para
- 1 ou fiert tare
- un sfert de bol cu gheata
- optional: carne de vita taiata subtire si trasa la tigaie cu putin sos de soia si usturoi


Se pun taieteii la fiert in apa care clocoteste. Se tin 1 minut, dupa care se strecoara si se spala sub jet de apa rece.

Se pun in bol impreuna cu supa, sosul iute si praful de mustar si se adauga castraveti, mar/para si jumatate de ou, precum si gheata.

Se amesteca si se mananca cu pofta.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Comentarii