Coreenii
sunt mari iubitori de peste, fructe de mare si de cam tot ce le ofera oceanul.
Ar fi fost ciudat sa nu fie asa, ca doar traiesc intr-o peninsula. Avantajul
acestei forme geografice este si faptul ca vietatile oceanului nu sunt foarte
scumpe. Este o adevarata
priveliste sa mergi intr-un port, pe faleza si sa vezi tarabele insirate cu tot
felul de soiuri de pesti, crabi, scoici etc. Imi amintesc de o excursie intr-un
astfel de port, cand am mancat pentru prima data un fel de sushi (hwe). Erau
niste fasii dintr-un peste (nu stiu exact ce peste) care inca miscau in
farfurie. Nu a fost rau la gust, dar m-a cam durut stomacul dupa J.
Saptamana trecuta
am avut pofta de peste. Si
cum aveam in congelator niste peste spada, am zis sa il si incercam. Mi-am scos
la bataie reteta de sos coreean pentru peste si iata ce a iesit.
Timp de pregatire: 30 min
Dificultate: mediu
Ingrediente (pentru 2 persoane)
- 4 bucati de
peste spada (puteti incerca sosul si cu alte feluri de peste)
- 1 cartof mare
taiat cubulete
- praz tocat
marunt
- jumatate de
ardei iute taiat feliute
Sos:
- 1 cana de apa
- 2 lg fulgi de
chilli
- 1 lg miere
- 4 lg sos de
soia
- 1 lg suc de
ceapa (puteti toca ceapa la robot)
- 1 lg usturoi
pisat
- 1/2 lg ghimbir
pisat
- 1 lg ulei de
susan
- piper
- o lg pasta de
ardei iute (pentru cei carora le place iuteala)
Se pune ulei in
tigaie, se calesc putin cartofii, dupa care se toarna sosul peste ei.
Cand sunt
aproape fierti se adauga pestele si ardeiul iute. Se acopera tigaia pentru a se patrunde mai bine pestele.
La sfarsit se adauga
prazul si, daca doriti, lingura cu pasta de boia, caz in care trebuie sa
amestecati cu grija (sa nu se destrame pestele) pentru omogenizare. Se serveste
si cu orez alaturi (atenueaza iuteala ;))
Pofta buna!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Comentarii