Odeng este un produs facut din pasta de peste si legume. In Coreea, se vinde pe strada, de obicei sub forma de supa. Pe frigul iernii, aceasta supa este deosebit de apreciata de coreeni. Cand voi pregati supa, voi pune pe blog si reteta. Astazi insa vreau sa va prezint cum puteti folosi foile de odeng pentru a face niste side-dish-uri gustoase.
Foile de odeng le puteti cumpara de la magazinele coreene online. Ele se pastreaza in congelator.
In fotografia de inceput aveti doua variante de side-dish: dulce, cu sos de soia si iute, cu pasta de ardei iute.
Timp de pregatire: 10 minute
Dificultate: usor
Ingrediente:
- 2 foi de odeng
- ceapa galbena
- optional: ceapa verde, seminte susan (eu nu am avut la momentul respectiv)
Sos dulce:
- 3 lg sos de soia
- 1 lg sirop de porumb/miere
- 3 catei usturoi pisati
- 1 lg ulei de susan
- piper
Sos iute:
- ingredientele de mai sus + 1 lg pasta de ardei iute (daca nu vreti foarte iute, puneti doar 1/2 lg). In cazul meu, pentru a putea face ambele feluri in acelasi timp, am adaugat pasta de ardei iute la final.
Foile de odeng si ceapa se taie ca in fotografia de mai sus. Intr-o tigaie se pune putin ulei, se calesc odengul si ceapa. Se adauga sosul dulce. Se amesteca bine. Daca aveti ceapa verde (taiata marunt) si susan, ele se pun la sfarsit.
Si varianta iute:
PS: Aveti sugestii pentru cum am putea traduce fishcake in romana?:)) Prajitura de peste nu suna prea apetisant:))
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Comentarii