Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

05 februarie 2014

Samgyeopsal - piept de porc la gratar


Coreenilor le place sa manance carnea facuta la gratar infasurata in diverse tipuri de frunze (ssam). In Coreea, majoritatea restaurantelor au plite incorporate in mese, deoarece carnea se pregateste in fata clientului.
In Romania nu ai foarte multe alternative de frunze, dar in Coreea, daca mergi in supermarket, sunt standuri intregi cu frunze de toate felurile. O frunza al carei gust mie imi place foarte mult este frunza de susan. Are o aroma deosebita si odata ce i-ati prins gustul, o veti dori la orice gratar, inclusiv la mici:)). Nu este doar gustoasa, dar si foarte sanatoasa. Astfel, frunza de susan are un continut ridicat de minerale, inclusiv calciu, fier, potasiu; este o sursa buna de fibre, contine vitaminele A, C, B2. Deci, daca aveti gradina, va recomand sa plantati seminte de susan. Planta nu este foarte pretentioasa la sol, are nevoie doar de multa apa.

Pe cat este de simpla aceasta reteta, pe atat este de gustoasa. Ingredientele luate separat nu par a avea un gust care sa te dea pe spate, dar puse impreuna, te fac sa mananci si sa nu te mai opresti.

Timp de pregatire: 20 min
Dificultate: usor
Ingrediente: 
- piept de porc - in supermarketurile noastre, pieptul de porc se vinde de obicei cu os. Cereti la supermarket sa va separe oasele de carne. Va scuteste de un efort:)). Pastrati coastele deoarece merg de minune la o supa de kimchi ;)
- cativa catei de usturoi
- 1-2 ardei iuti
- frunze de salata/alte tipuri de frunze care va plac
- ssamjang (este o pasta amestec din pasta de ardei iute si pasta de soia) - o gasiti in magazinele online de profil
- 1 lg ulei de susan
- 1/2 lg sare
Aditional: orez

Ssamjang


Aveti nevoie de un gratar electric pentru pregatirea carnii. Carnea se taie felii subtiri. Se pune pe gratar. Uleiul de susan se amesteca cu sarea. Restul ingredientelor se folosesc ca atare.


Pentru a servi, luati frunza de salata si puneti carne data prin uleiul de susan, usturoi, ardei iute, ssamjang, infasurati si pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Comentarii