Inainte sa spuneti "pas" la aceasta supa pe motiv ca mintea noastra romaneasca nu prea e compatibila cu notiunea de alge comestibile, va invit sa cititi beneficiile acestui fel coreean de mancare. Va asigur ca nu este doar sanatos, ci si absolut delicios^^.
Supa de alge este bogata in nutrienti si saraca in calorii, stimuleaza digestia, are puternice proprietati detoxifiante, contine calciu, magneziu, complexul vitaminelor B, reduce tensiunea si scade riscul de accidente vasculare. Dati-i o sansa ca rau nu are ce sa faca^^. In plus, algele pentru supa nu sunt scumpe (le gasiti pe magazinele online) si supa este foarte simplu de preparat.
Timp de pregatire: 30 min
Ingrediente:
- jumatate de mana de alge uscate
- 4 pulpe de pui
- 5-6 catei de usturoi
- 3 lg sos de soia
- 1/2 lg ulei de susan
- sare
- piper
Algele se taie cu foarfeca si se pun la inmuiat in apa rece 10-15 minute.
Se taie pulpele cubulete. Se pun la fiert intr-un litru de apa. Pe la jumatatea timpului de fierbere, se adauga algele, usturoiul zdrobit, sosul de soia si uleiul de susan. Se mai adauga o cana de apa. Se pun sare si piper dupa gust. Se mai lasa la fiert inca 20 de minute.
Pofta buna!
Imi place! ;)
RăspundețiȘtergerearata chiar bine
RăspundețiȘtergereDaca ai si prieteni coreeni si este si ziua lor de nastere cred ca vor fi foarte fericiti pentru ca dupa cate stiu eu supa de alge (nu stiu daca si cu pui) se gateste la zile de nastere!
RăspundețiȘtergereSe mai face si cu vita sau cu scoici. Si da, se gateste la aniversari, dar si femeile care nasc mananca supa din asta pe toata perioada lauziei. Obligatoriu, ca altfel face urat soacra:))
RăspundețiȘtergere