Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

27 mai 2014

Inghetata coreeana - Patbingsu


Alaturi de hotteok, acesta este desertul meu preferat. Un bol de patbingsu in zilele toride de vara este exact ce trebuie pentru a ne racori:). Este un desert usor si plin de vitamine. Pana de curand, nu credeam ca il pot face aici, pentru ca la noi nu se gaseste pasta de fasole rosie, esentiala in compozitie. Dar intr-o discutie pe Facebook, cineva mi-a dat ideea de a folosi fasole rosie la conserva, pe care am adaptat-o pentru a capata savoarea pastei de fasole coreene.

Ingrediente pentru 2 portii zdravene:
- 1 banana
- 1 kiwi
- o mana fructe de padure
- 1 para
- cateva jeleuri
- sos de capsuni
- 2 capsule lapte condensat
- 1 bol de gheata maruntita la robot



Pasta fasole:
- 1 conserva fasole rosie
- 2 lg miere
- 2 lg lapte

Pasta de fasole se face amestecand toate ingredientele aferente intr-un blender. O puteti pastra cu incredere 4-5 zile la frigider, in caz ca nu o folositi pe toata din prima.

Se aseaza gheata in boluri, se pun cateva linguri de pasta, se adauga fructele, jeleurile, sosul de capsuni si minunatia e gata! Puteti folosi cam orice fructe va plac.

Sa aveti pofta!

6 comentarii :

  1. Anonim16:24

    Pasta se poate face destul de simplu si acasa din fasole azuki (se gaseste la magazinele tip Plafar) .Succes! Andra B.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Monica,
    De unde cumperi ingredientele coreene? exista vreun magazin fizic in Bucuresti? sau le cumperi online?

    Multumesc,
    Corina

    RăspundețiȘtergere
  3. laptele condensat cand se adauga?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La final dupa ce adaugati toate ingredientele

      Ștergere
    2. La final dupa ce adaugati toate ingredientele

      Ștergere

Comentarii