Pentru ca a venit vara, ma gandesc ca niste retete coreene specifice anotimpului sunt binevenite. Vara in Coreea poate fi comparata cu o sauna din cauza temperaturilor si umiditatii foarte ridicate. De aceea, coreenii au inventat niste mancaruri reci, cu gheata chiar, care sa ii ajute sa depaseasca mai usor perioada.
Pentru azi, va propun bibim kuksu, niste paste care se servesc reci si sunt delicioase. Kuksu sunt paste subtiri de grau, care fierb in 3-4 minute. Sunt deja sarate, asa ca nu au nevoie de sare la fiert. Le gasiti pe magazinele online.
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 2 maini de paste
- 1/2 castravete
- 1/2 dovlecel
- 2 foi de alge
- o mana de kimchi
- 150 g carne de vita (recomand carpaccio ca e usor de prelucrat)
- 2 oua
Sos pentru vita:
- 2 lg de sos de soia
- 1 cm ghimbir tocat
- 2 catei de usturoi tocat
- 1 lg ulei de susan
- piper
Sos paste:
- 2 lg gochujang (pasta ardei iute)
- 3 lg Sprite
- 1/2 lg otet de orez
- 1/2 lg ulei de susan
- 2 lg sirop de porumb
- seminte susan
Se taie legumele stil julien, algele, kimchi-ul si oul batut si prajit se taie fasii. Se aseaza pe un platou.
Se prajeste carnea in putin ulei. Peste ea se adauga sosul pentru carne.
Se fierb pastele timp de 4 minute.
Se prepara sosul pentru paste.
La masa, fiecare isi va pune in farfurie paste, legume, carne si sos si va amesteca temeinic. Rezultatul este senzational.
Va puteti juca cu mai multe legume si, daca sunteti vegetarieni, puteti renunta la carne. Sosul este cel care face aproape toata treaba ^^
Pofta buna!
PS: Eu am folosit kimchi din cel facut saptamana trecuta. Este buuun bun. Daca doriti si voi sa incercati un kimchi autentic, dati-mi un mail la academia.coreeana@gmail.com^^ sau lasati un mesaj pe pagina de Facebook Retete coreene pentru acasa.
grozava reteta
RăspundețiȘtergere