De cand am inceput sa gatesc mancare coreeana, am ajuns la concluzia ca secretul sta in sos:). Gustul si aromele imbietoare vin din felul in care ne jucam cu ingredientele folosite la prepararea sosurilor. Am observat doua tendinte principale in gustul mancarurilor coreene: fie mancarea este iuuuute (chilli fiind baza), o iuteala care te face sa simti ca iei foc, fie are un gust dulce-sarat, deoarece predomina sosul de soia. Restaurantele coreene din Bucuresti se adapteaza la clientii romani si reduc din iuteala mancarurilor, dar, credeti-ma, nu are acelasi farmec.
In privinta iutelii, un lucru este cert: gustul se educa:). Spre exemplu, cand am gustat kimchi pentru prima oara, urmatorul lucru pe care am pus mana a fost o cana maaare de apa. Acum, masa fara kimchi pare fada:)).
Dar, revenind la subiectul acestei postari, exista cateva ingrediente de baza in bucataria coreeana, cu care se poate gati cam orice fel de mancare coreean.
Pasta de soia (taenjang)
Sos de soia (kanjang)
Ulei de susan (chamkireum)
Sirop de porumb (muryeot)
Ideal ar fi ca aceste ingrediente sa fie chiar de la branduri coreene, deoarece exista diferenta de gust intre produsele coreene si cele provenite din alte tari asiatice. In prezent, exista magazine online de unde le putem achizitiona, insa, in lipsa lor, cu exceptia pastei de soia pe care nu am vazut-o in supermarketurile noastre, putem folosi si ce gasim in raioanele cu produse asiatice.
In privinta iutelii, un lucru este cert: gustul se educa:). Spre exemplu, cand am gustat kimchi pentru prima oara, urmatorul lucru pe care am pus mana a fost o cana maaare de apa. Acum, masa fara kimchi pare fada:)).
Dar, revenind la subiectul acestei postari, exista cateva ingrediente de baza in bucataria coreeana, cu care se poate gati cam orice fel de mancare coreean.
Fulgi chilli (kochukaru)
Pasta chilli (kochujang)
Sos de soia (kanjang)
Ulei de susan (chamkireum)
Sirop de porumb (muryeot)
Ideal ar fi ca aceste ingrediente sa fie chiar de la branduri coreene, deoarece exista diferenta de gust intre produsele coreene si cele provenite din alte tari asiatice. In prezent, exista magazine online de unde le putem achizitiona, insa, in lipsa lor, cu exceptia pastei de soia pe care nu am vazut-o in supermarketurile noastre, putem folosi si ce gasim in raioanele cu produse asiatice.
Cele din supermarketurile noatre cred ca sunt fabricate autohton chiar daca au etichete cu caractere chinezesti sau japoneze.
RăspundețiȘtergereEu imi fac aprovizionarea din "Dragonul Rosu" la preturi acceptabile. Nu stiu daca au acelasi gust cu cele coreene dar numai acolo am gasit pasta de chili suficient de iuuuute.
Puteti gasi ingrediente autentic coreene in magazinele online de profil. Este un link si pe blog;). Magazinul pt care am acceptat linkul are preturi mai bune decat concurenta...pe verificate.
RăspundețiȘtergereMagazinul de care spuneti DVS. functioneaza ILEGAL. NU respecta legislatia in vigoare ca magazin si nici macar nu are autorizare DSV. Atat timp cat nu platesti taxe, tva si alte autorizari e clar ca au preturi mai mici. Nu e problema Dvs. insa incurajati prin acest lucru o afecere la negru. Cu stima, Alin VARGA www.koreanfood.ro
RăspundețiȘtergereDomnule Alin Varga ...pentru ce sa platim taxe ? ca sa fie totul mai scump ? a scazut TVA la alimente...dupa 2 luni preturile sunt la fel, sa platesc taxe xa sa se plimbe Zgonea prin lume ? ca sa ai ba ce fura Ponta de la stat ( Intreprinderi de stat miniere )...si lista este lunga...Prefer sa platesc mai putin, chiar si numai din placerea de a le rade in nas hotilor astora !!!
ȘtergereUnknown....de ce nu va publicati numele complet?
ȘtergereAsa e frumos. Si putem avem un dialog unde va explic toate motivele pentru care e bine sa lucram legal si mai multe pe aceasta tema insa doresc sa stiu si cu cine.
Cu stima,
Alin VARGA.
dl varga buna dimineata.
Ștergeredin pacate si eu am incercat sa cumpar produse de la dvs. sunt convinsa ca aveti produse de calitate, numai ca sunt exagerat de scumpe. mai bine ma duc la restaurantul "seoul" si mananc si fara sa ma strofoc sa gatesc...la aceleasi cotatii ba chiar gatite de un korean. nu asta este scopul dar va spun ca ar fi benefic pentru toata lumea daca preturile ar fi un pic mai jos. asta inseamna castig mic dar pe termen foarte lung. cu drag si fara sa va supar prea tare
maria mateias