Dupa cum va spuneam si intr-un articol precedent, aceasta supa se serveste in mod traditional de Anul Nou Lunar, adica azi:). Este un fel de mancare mai elaborat, pe care vi-l recomand sa il gatiti cand aveti musafiri:). Eu gatesc aceasta supa destul de des in perioada sarbatorilor de iarna (face parte si din meniul nostru traditional de Craciun:)), deoarece sotului meu ii place foarte mult.
Timp de preparare: 4 ore
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- chipsuri de orez (tteok) - o jumatate de punga
- 4 felii de antricot de manzat
- 1 ceapa
- 3 lg sos de soia (la 3 litri de supa)- sare
- un ou
- 2 foi de alge (sushi nori)
Sos carne:
- 6 lg sos de soia
- 3 cepe verzi
- 4 catei usturoi
- 2 lg ulei de susan
- piper
Carnea se lasa 15 minute in apa, sa iasa sangele din ea. Se pune la fiert, impreuna cu o ceapa intreaga, curatata in prealabil. Din cand in cand se adauga cate un bol de apa rece, care ajuta la limpezirea supei. Se fierbe 3-4 ore. Dupa ce a fiert carnea, se scoate din oala si se taie in bucatele. Se scoate si ceapa. Se opreste focul si se lasa sa se limpezeasca, dupa care se rastoarna usor in alt vas, astfel incat mizeria de la carne sa ramana pe fundul oalei.
Se pregateste sosul si se amesteca cu carnea.
In supa se adauga chipsurile de orez care se fierb foarte repede. Se adauga sosul de soia si putina sare. Dat fiind faptul ca si carnea are sos de soia in ea, nu trebuie sa sarati supa foarte mult. Stiti ca chipsurile sunt gata in momentul in care se ridica la suprafata.
Se bate oul si se prajeste, dupa care se taie fasii.
Se taie si foile de alge.
Pentru a servi supa, dupa ce se pune in bol, se ia din carne, ou, alge si se amesteca cu supa. Kimchi-ul ii completeaza perfect gustul.
Pofta buna!
Pofta buna!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Comentarii