Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

14 aprilie 2014

Supa de legume cu pasta de soia - Doenjang guk


Inainte sa va impartasesc reteta de azi, vreau sa va spun ca am avut ieri o zi minunata cu ocazia primului seminar de bucatarie coreeana pentru studenti. Am avut placerea de a cunoaste 4 tineri frumosi, pasionati de tot ce inseamna Coreea si care s-au descurcat excelent la primul lor contact cu gastronomia coreeana. S-au descurcat chiar mai bine decat mine, avand in vedere ca am reusit sa ma tai la mana :))).  Imediat ce reusesc sa descarc si pozele, voi scrie un articol detaliat despre cum s-a desfasurat seminarul.

Reteta de azi are ca vedeta pasta de soia, o pasta care se obtine prin fermentarea boabelor de soia. Este o pasta fara aditivi artificiali, bogata in vit C, B12, minerale, flavonoizi etc. De mentionat este faptul ca aceste proprietati nu se pierd prin fierbere.
Timp de pregatire: 20 min
Dificultate: usor
Ingrediente:
- 2 lg cu varf pasta de soia
- jum lg pasta de ardei iute
- jum de dovlecel
- 1 ceapa
- 8-10 ciuperci champignon (sau 3-4 ciuperci pleurotus)
- jum de ardei iute
- sare


La 500 ml de apa clocotita se adauga pasta de soia si de ardei iute. Se amesteca pana se dizolva. Se adauga legumele si se fierb can 10 minute. Se adauga si sare dupa gust.


In poza finala puteti vedea si o omletica de ou cu legume (morcov, dovlecel, ceapa), pe care noi o mancam pe post de side-dish la aceasta supa. Merg de minune impreuna.

Pofta buna!

Un comentariu :

Comentarii