Hristos a inviat!
Dupa cum stim cu totii, meniul romanilor de Paste nu este deloc unul usor. De aceea, saptamana asta m-am gandit sa va propun o serie de retete light atat din punct de vedere caloric, cat si al dificultatii de pregatire:).
Reteta de astazi este o salata coreeana de muguri de fasole Mung (gongnamul). Vitaminele C, B1, E, potasiu, fier la care se adauga continutul caloric scazut (100 g - 14 calorii) fac din acesti muguri un cocteil pentru sanatate. In plus, sunt o sursa buna de proteine usor asimilabile de catre organism.
Timp de pregatire: 10 minute
Ingrediente:
- 1 borcan de 350 g de muguri de fasole Mung. La noi, mugurii se gasesc sub forma conservata, la raftul cu produse asiatice din supermarketuri. Mugurii proaspeti sunt mult mai buni decat cei conservati, dar ne multumim cu ce avem:)
- 2 cepe verzi, tocate marunt
- 3 catei de usturoi
- 2 lg ulei de susan
- 2 lg jumate sos de soia
- un praf de sare
- optional: jumatate lg de fulgi de chilli
Se spala mugurii de fasole in mai multe ape. Se pun intr-un castron, impreuna cu ceapa tocata, usturoiul pisat si restul ingredientelor, se amesteca bine si e numai buna de servit.
Se cresc foarte usor mugurii si acasa. In cateva zile sunt gata si fara prea multa munca!
RăspundețiȘtergereSe cresc foarte usor mugurii si acasa. In cateva zile sunt gata si fara prea multa munca!
RăspundețiȘtergere