Zilele astea ne lipseste kimchi. Nu am avut timp sa fac, de cumparat nu prea se gaseste, asa ca ne potolim pofta de kimchi cu alte alternative mai simple. Una dintre aceste alternative este salatica de castraveti pe care v-o propun astazi sau oi muchim, cum ii zic coreenii. Ii multumesc soacrei pentru reteta:D
Timp pregatire: 5 minute
Dificultate: usor
Ingrediente:
- 1 castravete Fabio sau 3-4 castraveti cornichon
- 1 lg pasta de ardei iute (gochuchang)
- 1/2 lg pasta soia (daenjang) - optional
- 1 lg sirop de porumb
- 1 lg ulei de susan
- seminte de susan - optional
Se taie castravetele in felii mai groase, se pune intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor, se amesteca bine cu mana (folositi o manusa de unica folosinta) si se serveste cu pofta.
Pont: Salata se mananca proaspat facuta. Nu se poate pastra in frigider, deoarece castravetii lasa apa si in loc de castraveti cu sos iute, veti avea castraveti in balta iute.
PS: Pozele cu etapele pregatirii sunt de la alta salata decat cea din poza:)). Acea salata s-a mancat inainte sa fac poza finala. Multumesc pentru intelegere :D
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Comentarii