Continuam seria de retete sanatoase cu niste clatite cu leurda. V-am scris ieri despre aceasta planta uimitoare si reteta de azi este o alta modalitate de a o prepara fara multa bataie de cap.
Ingrediente:
- o mana de leurda
- 1 cana de faina
- 1 ou
- 1 cana de apa
- sare
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron. Aluatul trebuie sa aiba consistenta ca la clatite. Personal, eu nu tai leurda, pentru ca mi se pare ca produsul final arata mai bine, insa daca vi se pare dificil sa o prajiti asa, o puteti taia in bucati mai mici:).
Se pune putin ulei in tigaie si se toarna aluat cat sa acopere suprafata tigaii. Daca lucrati cu frunzele intregi, ar putea necesita aranjare in tigaie:)).
Ca sa puteti intoarce foaia, lasati sa se prajeasca bine pe o parte, altfel se rupe. Ajuta mult daca aveti o tigaie de calitate, ceramica eventual.
Dupa ce se prajesc, se pun clatitele pe farfurie si se taie in felii ca pizza. Se servesc cu pofta!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Comentarii