Ne-am hotarat ca timp de o saptamana pe luna sa mancam mai mult mancaruri cu legume si sa bem sucuri naturale facute in casa. Bucataria coreeana este una sanatoasa in general, dar nu poate fi negat faptul ca felurile bazate pe carne sunt cam omniprezente la masa. Asa ca putina detoxifiere nu strica niciodata:D.
Reteta pe care v-o propun azi este asadar bazata pe legume. Tteokpoki este o mancare "de strada" in Coreea si de obicei se gaseste in varianta iute. Astazi insa va prezint varianta cu sos de soia, care este absolut delicioasa si pe gustul celor care nu pot manca iute. Tteok este un fel de prajitura din faina de orez si se prepara fie ca prajitura propriu zisa, fie sub forma pe care o veti vedea azi si care e destinata felurilor de mancare principale. Gasiti tteok congelat pe magazinele online.
Ingrediente:
- 500 g tteok
- 1/2 ardei gras
- 1/2 morcov
- 1/2 ardei iute
- 10-12 ciuperci champignon
- 1 ceapa galbena
Sos:
- 6 lg sos de soia
- 3 catei de usturoi pisat
- 1 cm radacina de ghimbir taiat marunt
- 1 lg si jum de zahar
- 1 lg ulei de susan
- 1/2 lg otet de orez
- piper
Se decongeleaza tteok si se spala. Legumele se taie julien. Se pregateste sosul.
In putin ulei, se soteaza legumele si se adauga tteok. Se amesteca in continuu si se adauga putina apa care sa ajute la inmuierea tteok-ului. Se da focul mai mic si se acopera 1-2 minute. Cu o paleta de lemn se verifica daca tteok este moale. La sfarsit se adauga sosul si se mai amesteca o data pentru omogenizare, dupa care se serveste cu pofta.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Comentarii