In ultima vreme nu prea am mai gatit retete care sa nu fi fost deja postate pe blog, fiind ocupata cu celelalte proiecte. Insa aseara, odata cu schimbarea brusca a vremii, mi-au venit in minte niste clatite bune de cartofi pe care le-am mancat tot asa, intr-o zi ploioasa, pe cand stateam in Coreea. Si m-am pus pe treaba. Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru 10-15 clatitute:
- 4 cartofi mari
- 2 cepe
- 4-5 catei de usturoi
- sare
Se curata cartofii si se dau pe razuitoare, sau, mai simplu, la robot. Se lasa la scurs intr-o sita timp de 5 minute.
Se razuie si ceapa si se piseaza usturoiul.
Cartofii, impreuna cu ceapa si usturoiul se pun intr-un bol si se amesteca bine.
Se adauga sare dupa gust. Peste aceasta compozitie se adauga si amidonul care ramane pe fundul bolului in care ati scurs cartofii. Amidonul face clatitele mai crocante.
Se ia din compozitie cu lingura si se adauga in tigaia cu ulei incins. Sunt destul de fragile, asa ca, inainte de a le intoarce, lasati-le sa se rumeneasca bine pe o parte.
Pofta buna!
Ieftin si gustos!
RăspundețiȘtergere