Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

10 martie 2014

Porc cu tofu - Mapha tubu


Revin dupa o saptamana de pauza fortata, cauzata de o conexiune extrem de proasta la internet :(. Multumim din suflet furnizorului nostru iubit si asteptam cu nerabdare sa ne expire contractul.

Dar haideti sa vedem ce am pregatit pentru azi. Daca aveti niste tocatura prin frigider si v-ati saturat de piftele, sarmale, ardei umpluti, puteti incerca aceasta reteta:). Reteta originala foloseste carne tocata de porc, dar puteti folosi si curcan daca vreti ceva mai sanatos.

Timp de pregatire: 40 min
Dificultate: mediu
Ingrediente:
- 1 pachet de tofu (recomand tofu nesarat; daca nu gasiti, lasati tofu la desarat macat o ora)
- 500 g carne tocata de porc
- 2-3 catei de usturoi taiati feliute
- praz tocat marunt

Sos:
- 6 lg sos de soia
- 3 lg de apa
- 3 lg sos chilli si soia (chilli soybean sauce) - il gasiti in magazinele specializate pe vanzarea de ingrediente chinezesti - in Dragonul Rosu de exemplu
- 1 lg fulgi chilli (sau jumatate daca nu mancati iute)
- 1 lg usturoi pisat
- 1 lg ghimbir tocat marunt



1. Taiati tofu cubulete. Puneti ulei in tigaie si prajiti cubuletele de tofu. Intoarceti-le cu atentie pentru a nu se rupe. Scoateti tofu din tigaie si puneti-l intr-o sita sa se scurga de surplusul de ulei.


2. Prajiti carnea tocata in tigaie, impreuna cu 2-3 catei de usturoi taiati feliute.


3. Cand carnea este aproape gata, adaugati sosul si cubuletele de tofu si amestecati bine. La sfarsit se adauga prazul tocat. Imi cer scuze ca aici am facut poza inainte sa adaug tofu:))


4. Serviti alaturi de orez. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Comentarii