Pagini

29 ianuarie 2014

Chapjae - Paste de cartofi dulci cu legume


Chapjae sau paste de cartofi dulci cu legume reprezinta unul dintre felurile de mancare coreene cele mai apreciate de occidentali. Li se mai spune si paste de celofan sau paste de sticla, dat fiind faptul ca sunt transparente. La prepararea lor se pot folosi cam orice legume aveti prin casa. Se mai poate adauga si bulgogi sau, daca nu aveti timp, carne de vita lasata 10 minute intr-o marinata de sos de soia, usturoi, piper, miere si ulei de susan si prajita la foc iute.

Timp de pregatire: 40 minute
Ingredientele folosite de mine (pentru 3 persoane):
- 4 manunchiuri de paste (dangmyeon) - sunt deja grupate in punga
- legume: morcov, dovlecel, ceapa, spanac, ardei gras, ciuperci uscate
- 1 ou
- 8 linguri sos de soia
- 1lg miere/zahar
- 3 lg ulei de susan
- piper
- sare
- seminte de susan



Puneti pastele la inmuiat in apa rece, timp de 20 de minute. La fel si ciupercile uscate.
Taiati julien toate legumele, cu exceptia spanacului. Bateti oul si prajiti-l, dupa care taiati-l firisoare.
Dupa ce s-au inmuiat pastele, puneti-le la fiert timp de 6 minute. Scurgeti-le si treceti-le pe sub un jet de apa rece.
Caliti legumele, fiecare separat, adaugand si un praf de sare.
Spanacul il oparim in apa clocotita, dupa care il dam pe sub un jet de apa rece, si intr-un castron, il amestecam cu putin sos de soia, usturoi pisat si ulei de susan, dupa care il adaugam la paste.
 Puneti intr-un bol mai mare pastele, ingredientele calite, oul si spanacul . Adaugati sosul de soia, mierea, uleiul de susan, sare si piper dupa gust. La sfarsit puneti semintele de susan.


Un comentariu:

  1. Multumesc pentru reteta! Simplu de facut si cu gust ca la ei acasa. Delicioasa!

    RăspundețiȘtergere

Comentarii