Motto:

"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca" (Benjamin Franklin)

10 februarie 2015

Supa de odeng - Odengguk

 Mancarea coreeana de azi face parte din categoria mancarurilor "de strada" din Coreea, prezentate intr-un articol anterior. Este o supa usor de facut si foarte delicioasa. Pentru a o prepara, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 3 foi de odeng (sau fishcake)
- o ceapa
- o mana de praz tocat
- 3 lg sos de soia
- 1/2 lg ulei de susan
- sare
- piper

Se taie ceapa, foile de odeng si prazul. In mod normal, ca mai la toate supele coreene, pentru un plus de aroma, se pregateste baza pentru supa, adica se fierb cativa pestisori ansoa uscati si cu o bucata de dasima (alge). Se dau in clocot cam 5 minute, dupa care pestisorii si dasima se scot din apa. Insa, deoarece aceste ingrediente nu se gasesc usor la noi, eu sar de obicei peste aceasta etapa.


Foile de odeng taiate si ceapa se adauga in apa si se dau in clocot. Se adauga sosul de soia, uleiul de susan, sarea si piperul si supa se mai fierbe cam 2 minute. La sfarsit se adauga si prazul. Se serveste fierbinte :D


Pofta buna!

4 comentarii :

  1. Anonim13:26

    Nu stiu ce este Odeng sau Fishcake si cu ce s-ar putea inlocui?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se poate inlocui. Daca il inlocuim, atunci nu mai e supa de odeng😃. Odeng e facut din peste maruntit si legume. E un ingredient specific bucatariei coreene. Puteti comada online pe koreanfood.ro de ex.

      Ștergere
  2. Am adus odeng insa fiind produs congelat...se va gasi deocamdata doar in Cluj-Napoca la magazinul Taste of Asia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Toto Titanium Pickaxe Terraria | Titanium Art
    Toto Titanium Pickaxe Terraria. $0.99. SKU. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. guy tang titanium toner TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. titanium dioxide TOTO. TOTO. titanium jewelry TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. titanium flat irons TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. titanium teeth dog TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO. TOTO

    RăspundețiȘtergere

Comentarii